Mi az az SSL és miért olyan fontos?

growthbox logo

Mi az az SSL?

Az SSL (Secure Sockets Layer) egy protokoll, mely titkosított, biztonságos kapcsolat létrehozására szolgál a webszerver és a böngésző között.

Az SSL titkosítás megvédi az érzékeny információkat, például hitelkártyaszámokat, bejelentkezési hitelesítő adatokat és egyéb személyes adatokat az interneten történő továbbítás során.

Hogyan történik az SSL titkosítás?

Amikor egy webszerver és egy böngésző SSL-kapcsolatot létesít, a szerver elküldi a böngésző részére az SSL-tanusítványának másolatát, amelyet a böngésző ellenőriz.

Miután a böngésző ellenőrizte az SSL-tanusítványt, a két fél megosztja egymással a kulcsokat, amelyeket a közöttük cserélt adatok titkosítására, majd visszafejtésére használnak.

Honnan tudhatod, hogy a kapcsolat biztonságos, SSL által védett?

SSL kapcsolat

SSL használatakor a weboldal URL-címe „http”-ről „https”-re változik.

Ez a változás azt jelzi, hogy a kapcsolat biztonságos, és az összes, ezen a kapcsolaton keresztül továbbított és fogadott összes adat titkosított, ami extra védelmet biztosít a végfelhasználó számára, megakadályozva az adatok lehallgatását vagy manipulálását.

Miért fontos az SSL protokoll használata?

Számos oka van annak, hogy miért fontos a HTTPS használata.

Hitelesség

Az SSL-tanusítványokat egy megbízható, harmadik féltől származó szervezet bocsátja ki.

A HTTPS ellenőrzésével a felhasználó megbizonyodhat arról, hogy a weboldal az, akinek állítja magát, ezzel csökkentve az adathalász és más típusú csalások kockázatát.

Megbízhatóság

A biztonságos kapcsolatot használó weboldalak esetében az URL előtt egy lakat ikon jelenik meg, továbbá a weblap URL címe „http”-ről „https”-re változik. Ez a vizuális jelzés segíti a felhasználók bizalmának megszerzését, jelezve, hogy a személyes adataik védve vannak, és a weboldal használata biztonságos.

Keresőoptimalizálás

A Google bejelentette, hogy az SSL-tanusítvánnyal védett weboldalak rangsorolását előnyben részsíti az HTTPS-t nem használó weboldalakkal szemben.

Ha nem szeretnél emiatt hártányba kerülni a keresőben, érdemes megfontolni a tanusítvány vásárlást.

Titkosítás

A HTTPS legfontosabb funkciója az érzékeny információk titkosítása az interneten történő továbbításuk során.

A titkosítás jelentősen megnehezíti a hackerek számára az érzékeny adatok megszerzését.

Összesítés

Az SSL feladata az érzékeny adatok online biztonságának megőrzése. A HTTPS biztosítja, hogy az információk megfelelően titkosítva legyenek, továbbá egy extra bizalmi és biztonsági réteget ad a felhasználónak, mely arra ösztönözheti, hogy a Te weboldaladat válassza egy nem biztonságos weboldal helyett.

Weboldal készítésén gondolkozol?

Weboldal készítésén gondolkozol, de nincs még tárhelyed?

A Sybell Informatika Kft. a tárhelyei mellé ingyenes SSL-tanusítványt biztosít, így erre külön nem kell költened.

Tekintsd meg a tárhely csomagokat az alábbi gombra kattintva.

Lássuk a csomagokat

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon:

Facebook